ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در رابطه با قانون مصوب مجلس جهت ایجاد سامانه خودنویس گفت: یکی از مهمترین موضوعات در زمینه ساماندهی بازار اجارهبها یا خرید و فروش مسکن، مسئله شفافیت قراردادهای اجاره و همچنین خرید و فروش در کنار حذف واسطهها بوده است که به موجب آن در قانون جهش تولید به ایجاد سامانه جدید و هوشمند برای ثبت قراردادها بدون نیاز به واسطه اشاره شده است. این سامانه که سامانه خودنویس بوده است با امکان عقد رایگان قرارداد در هفت روز هفته و بیست و چهار ساعت شبانه روز این اختیار قانونی را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: «سامانه خودنویس» امکان فرآیند شفاف و کارآمدتری را برای عقد قراردادهای مسکن فراهم کرده است. با حذف واسطه ها، سیستم تضمین می کند که تمام شرایط و ضوابط قرارداد به وضوح بیان شده و مورد توافق طرفین قرار گرفته است. این امر نه تنها احتمال سوء تفاهم ها و اختلافات را کاهش می دهد، بلکه باعث افزایش اعتماد بین طرف های درگیر می شود. علاوه بر این، این سیستم همچنین فرصت هایی را برای افرادی که ممکن است توانایی پرداخت خدمات مشاور املاک را نداشته باشند، برای عقد قراردادهای مسکن باز کرده است. این امر دسترسی طیف وسیع تری از مردم از جمله افراد و خانواده های کم درآمد را به طور قابل توجهی افزایش داده است.
محمدی با اشاره به اهمیت سامانه خودنویس برای بازار مسکن کشور گفت: «سامانه خودنویس» بر کل بازار مسکن ایران نیز تأثیر مثبتی داشته است. با ایجاد رقابت بیشتر در میان مشاوران املاک، آنها را تشویق به ارائه خدمات بهتر و بهبود کیفیت پیشنهادات خود کرده است. این به نوبه خود منجر به بازار مسکن پر جنب و جوش و پویایی شده است که در آن افراد گزینه ها و فرصت های بیشتری برای یافتن بهترین راه حل های مسکن برای نیازهای خود دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، این سیستم همچنین به سادهسازی فرآیند انعقاد قراردادهای مسکن کمک کرده و آن را برای هر دو طرف درگیر کارآمدتر و راحتتر کرده است. این سیستم با ایجاد بستری متمرکز برای ایجاد و امضای قراردادهای افراد، زمان و تلاش لازم برای تکمیل معامله را کاهش داده است. این امر نه تنها به نفع افراد بوده، بلکه به کارایی کلی بازار مسکن در ایران نیز کمک کرده است.
محمدی کارشناس اقتصادی در پایان گفت: ایجاد «سامانه خودنویس» در حوزه قراردادهای مسکن در ایران گامی قابل توجه در جهت توانمندسازی افراد جهت عقد قرارداد رایگان بدون واسطه و بهبود کل بازار مسکن بوده است. این سامانه با حذف واسطه ها، کاهش هزینه ها و افزایش دسترسی جهت عقد قراردادهای حوزه مسکن توسط خود مردم، فضای رقابتی و شفاف تری را برای افراد برای انعقاد قراردادهای حوزه مسکن ایجاد کرده است. این نه تنها باعث صرفه جویی در پول مردم شده است، بلکه انتخاب ها و فرصت های آنها را در بازار مسکن افزایش داده است. موفقیت این سیستم به عنوان الگویی برای سایر کشورهایی است که به دنبال بهبود بازار مسکن خود و توانمندسازی افراد در انعقاد قراردادها هستند.
نظر شما